Prajitura cu branza si cacao

Printeaza

Prajitura cu branza si cacao din: faina, cacao, smantana, unt, ou, zahar, praf de copt, branza de vaci, frisca, zahar vanilat, gelatina.

Ingrediente:Prajitura_cu_branza_si_cacao

pentru aluat:

  • 300 g faina
  • 30 g cacao
  • 2 linguri smantana
  • 125 g unt
  • 1 ou
  • 2 linguri zahar
  • 1 plic praf de copt

pentru crema:

  • 300 g branza proaspata de vaci
  • 200 ml frisca lichida
  • 3 oua
  • 6 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic gelatina

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, amesteci toate ingredientele şi frămânţi bine. Păstrezi şi dai deoparte puţin aluat, cât iei într-o mână. Laşi gelatina în apă rece câteva minute. Pentru cremă, mixezi ouăle cu zahărul şi laşi la bain-marie până se îngroaşă puţin. O laşi deoparte la răcit.

Amesteci brânza cu frişca lichidă, zahărul vanilat până devine totul o cremă fină. Mixezi crema de brânză cu gelatina şi cu crema de ouă, rece. Tapetezi o tavă. încingi cuptorul. întinzi aluatul şi îl aşezi în tavă. Pui peste el crema de brânză şi nivelezi cu un cuţit.

Aluatul lăsat deoparte îl amesteci cu făină, îl dai prin râzătoare şi presari peste crema de brânză. Laşi la copt 35-45 de minute. Porţionezi când s-a răcit.

Prajitura cu branza si cacao

Prajitura_cu_branza_si_cacao

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.