Prajitura cu branza si banane

Printeaza

Prajitura cu branza si banane din: unt, biscuiti, banane, branza, oua, lamaie, zahar, mascarpone, scortisoara.

Ingrediente:Prajitura cu branza si banane

Pentru blat:

  • 150 g biscuiţi
  • 50 g unt

Pentru crema de interior:

  • 2 banane mari sau 3 mici, foarte bine coapte
  • 300 g brânză de vaci
  • 3 ouă
  • 100 g zahâr
  • 1/2 linguriţă scorţişoară
  • 100 g mascarpone
  • o lămâie verde

Pentru servit:

  • o banana
  • sirop caramel

 

Mod de preparare:

Pentru blat, se topeşte untul şi se amestecă cu biscuiţii fărâmiţaţi. Se pune aluatul într-o formă de copt cu pereţi detaşabili.

Pentru umplutură, bananele, brânza de vaci $i brânza mascarpone,se amestecă 30 de secunde cu mixerul, se adaugă zahărul, piureul de banane, ouăle, unul câte unul, coaja de lămâie şi 3 linguri de suc de lămâie, scorţisoara.

Se toarnă amestecul cu brânză peste aluat $i se lasă la cuptor pentru o oră.

Se lasă apoi în cuptor cu focul stins si uşa închisă pentru o oră. Se scoate, se mai ţine o oră la temperatura camerei si apoi se lasă la rece pentru 12 ore.

Se serveşte, după gust, cu sirop caramel si felioare de banane.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.