Prajitura cu branza si afine

Printeaza

O reteta delicioasa de prajitura cu branza si afine din: faina, zahar, ou, unt, afine, branza slaba de vaci, zahar, zahar vanilat, praf de budinca de vanilie si oua.

Ingrediente:Prajitura cu branza si afine

  • 175 g făină
  • 75 g zahăr
  • 1 ou
  • 100 g unt

umplutură:

  • 200 g afine
  • 500 g brânză slabă de vaci
  • 75 g zahăr
  • 1/2 pachet zahăr vanilat
  • 1/2 pachet praf de budincă de vanilie
  • 2 ou

 

Mod de preparare:

Făina şi zahărul se amestecă într-un castron. Se adaugă oul, untul tăiat bucăţele şi 1 lingură de apă rece şi se fră mantă cu mâinile. Aluatul se întinde pe un front de lucru pudrat cu făină.

Fun­dul unei forme (cu diametrul de 20 cm) se tapetează cu hârtie de copt. Se pune înăuntru aluatul, se apasă marginile în sus şi se înţeapă de mai multe ori.

Forma se ţine o oră în frigider.  Cuptorul se în­cinge la 200 de grade. Se spală fructele. Se amestecă brânza de vaci cu zahărul, zahărul vanilat, praful de budincă şi ouăle. 150 g de fructe se aşază peste alu­atul din formă, se pune deasupra ames­tecul de brânză şi se întinde.

Tarta se coace 30-40 de minute până devine maro-aurie, eventual spre sfârşit se acoperă pentru a nu se arde. Se lasă să se răceas­că 15 min ute în formă, apoi se scoate.

Afinele râmase se repartizează deasupra tartei. Se pot pasa câteva fructe, iar so­sul rezult at se poate întinde pe tartă.

Prajitura cu branza si afine

Prajitura cu branza si afine

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.