Prajitura cu branza, miere si glazura

Printeaza

Prajitura cu branza, miere si glazura din: oua, zahar, faina, praf de copt, coaja de lamaie, ulei, brânză dulce proaspătă, zahăr pudră, unt, zahăr vanilinat, coaja de portocala, miere de salcâm, ciocolată, neagră, unt, zahăr.

Prajitura_cu_branza_miere_si_glazura

Ingrediente:

  • 5 ouă
  • 5 linguri zahăr
  • 1 lingură apă
  • 5 linguri făină
  • 1 /2 plfc praf de copt
  • coaja rasă de la 1 lămâie
  • 1 lingură ulei

Pentru cremă:

  • 500 g brânză dulce proaspătă
  • 150 g zahăr pudră
  • 50 g unt
  • 2 plicuri zahăr vanilinat
  • coaja proaspăt rasă de la 1 lămâie şi o portocală
  • 1 lingură miere de salcâm

Pentru glazură:

  • 75 g ciocolată neagră
  • 50 g zahăr
  • 25 g unt

Mod de preparare:

Pentru blat, topeşti la foc mic zahărul împreună cu apa. Baţi albuşurile spumă tare, apoi adaugi siropul de zahăr, în fir subţire, mixând până se întăreşte bezeaua.

In spuma de albuşuri, încorporezi gălbenuşurile; coaja rasă de lămâie, uleiul şi praful de copt cernut împreună cu făina, amestecând uşor, de jos în sus.

Torni compoziţia într-o tavă de 25×35 cm, tapetată cu hârtie de copt. Coci blatul 30 de minute, la foc mediu, în cuptorul preîncălzit.

Pentru cremă, mixezi brânza cu zahărul pudră, untul moale şi aromele, apoi adaugi mierea. întinzi crema peste blatul răcit şi o nivelezi.

Topeşti la bain-marie ciocolata cu zahărul şi untul. Torni uniform glazura călduţă peste brânză şi păstrezi prăjitura în frigider pentru cel puţin 1 oră.

Prajitura cu branza, miere si glazura

Prajitura_cu_branza_miere_si_glazura

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.