Prajitura cu branza, caise si nuci

Printeaza

Prajitura cu branza, caise si nuci din: faina, zhar pudra, unt, oua, branza de vaci, sare, lapte, caise, praf de budincă de vanilie, zahar, nuci.

Parjitura_cu_branza_caise_si_nuci

Ingrediente:

  • 240 g făină
  • 140 g zahăr pudră
  • 150 g unt
  • 2 ouă
  • 250  g brânză de vaci
  • un praf de sare  
  • 300 ml lapte
  • 300  g caise
  • un plic de praf de budincă de vanilie    
  • 100  g zahăr
  • 150  g nuci

 

 

Mod de preparare:

Cemeţi făina, presăraţi 80 g zahăr pudră, apoi adăugaţi peste ames­tec un praf de sare, un ou şi untul moale.

Toate in­gredientele se amestecă, la final obţinându-se un alu­at moale.

Se înveleşte alua­tul în folie alimentară şi se dă la rece 30 de minute. Se prepară budinca şi se lasă la răcit.

Peste budincă se adaugă un ou, 60 g de zahăr pudră şi brânza de vaci, amestecându-se uşor.

Caisele se spală şi se taie în cubuleţe. Din alua­tul răcit se taie două tre­imi şi se formează un cerc de mărimea vasului de tartă, care se dă la cuptorul preîncălzit, 15 minute.

Aluatul rămas se modelează într-o fâşie circulară.

Fâşia se lipeşte pe marginea aluatului, după ce se scoate tava din cuptor.

Se toarnă jumătate din compoziţie în tavă, se adaugă caisele tăiate, se completează cu umplutu­ra şi se coace 20 de minu­te, la foc mic.

Se amestecă nucile pisate şi zahărul şi se ornează tarta, apoi se dă iar la cuptor, 15 minute. Se serveşte rece.

 

Prajitura cu branza, caise si nuci

Parjitura_cu_branza_caise_si_nuci

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.