Prajitura cu blat de ciocolata si umplutura de crema de branza

Printeaza

Prajitura cu blat de ciocolata si umplutura de crema de branza din: biscuiti digestivi, unt, oua, ciocolata neagra, faina, zahar, praf de copt, sare, branza cremoasa, smantana pentru frisca, iaurt, zahar pudra, gelatina, ciocolata cu lapte, cacao, visine, zahar vanilat.

 

Ingrediente blat: 

  • 300 g biscuiti digestivi cu cacao
  • 80 g unt

Ingrediente pentru blatul de ciocolata:

  • 2 oua
  • 50 g unt
  • 50 g ciocolata neagra
  • 2 linguri pudra de cacao
  • 100 g faina
  • 50 g zahar
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare

Ingrediente pentru umplutura de branza:

  • 200 g branza cremoasa
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 200 ml iaurt
  • 3 linguri zahar pudra
  • 3 foi gelatina

Ingrediente pentru bilutele de ciocolata:

  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 50 g unt
  • 50 g zahar
  • 2 oua
  • 50 g faina
  • 3 linguri pudra de cacao
  • 1/2 praf de copt
  • 1 praf de sare

Ingrediente pentru topping-ul de visine:

  • 500 g visine
  • 250 g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilinat

 

 

Mod de preparare:

Speli visinele, le scoti samburii si le tai rondele cu un cutit bine ascutit.

Separat, fierbi zahărul cu 3 linguri de apă, aromatizezi cu zahărul vanilinat şi când începe să se lege, îl torni peste rondelele de vişine.

Le laşi la rece până este gata prăjitura, având grijă să le mai întorci din când în când în sosul de zahăr.

Pentru blatul de bază, rupi biscuiţii în bucăţele mici, apoi îi amesteci bine cu untul topit până se leagă, ca un aluat.

Aşezi aluatul într-o tavă tapetată cu folie specială pentru copt şi o laşi să stea la frigider până pregăteşti umplutura.

Pentru blatul de ciocolată, topeşti ciocolata şi untul în bain-marie, apoi mixezi ciocolata cu ouăle, zahărul şi făina cernută, cu praful de sare, de copt şi cacaoa.

Torni compoziţia într-o formă tapetată cu folie specială pentru copt şi o coci circa 40 de minute.

Scoţi blatul pe un grătar şi îl laşi la răcit. E bine ca blatul să fie realizat cu o zi înainte de prepararea prăjiturii.

Pentru umplutura de brânză, înmoi gelatina în apă rece, o strecori şi o amesteci bine cu iaurtul şi jumătate din smântână pentru frişcă, încălzite puţin.

Separat, mixezi crema de brânză cu jumătate din zahărul pudră, apoi amesteci cele două compoziţii până se omogenizează perfect.

La sfârşit adaugi delicat restul de smântână pentru frişcă, bătută cu zahărul rămas.

Laşi umplutura la rece, până când va fi montată prăjitura.

Pentru biluţele de ciocolată, topeşti ciocolata cu lapte, ruptă bucăţele,împreună cu untul, în bain-marie, o mixezi bine, adaugi ouăle, pe rând, mixând bine după fiecare.

Incorporezi apoi făina cernută cu praful de sare, de copt şi pudra de cacao şi amesteci până se omogenizează perfect.

Din această compoziţie torni cu linguriţa pe o tavă, tapetată cu folie de copt, grămăjoare rotunde (ca bilutele) şi le coci circa 35-40 de minute, la foc potrivit.

Le scoţi din tavă si le lasi să se răcească foarte bine.

Asamblezi prajitura, torni jumătate din umplutura de brânză peste blatul de biscuiţi, adaugi biluţele de ciocolată pe toată suprafaţa, torni apoi restul umpluturii de brânză şi acoperi cu blatul de ciocolată.

Garniseşti tortul cu vişinele însiropate şi laşi prăjitura la rece câteva ore (chiar o noapte întreagă), apoi o porţionezi şi o serveşti.

 

Prajitura cu blat de ciocolata si umplutura de crema de branza

Prajitura_cu_blat_de_ciocolata_si_umplutura_de_crema_de_branza

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.