Prajitura cu blat de cacao

Printeaza

Prajitura cu blat de cacao din: unt, zahar, oua, faina, vanilie, cacao, gelatina, pepene, lamaie.

Ingrediente:Prajitura_cu_blat_de_cacao

Pentru blat:

  • 180 g unt
  • 350 g zahăr
  • 3 ouă
  • 150 g făină
  • 1 vârf cuţit de sare
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • 150 g pudră de cacao

Pentru sufleu:

  • 6 albuşuri
  • 2 plicuri gelatină
  • 75 ml apă
  • 100 g zahăr
  • 120 g unt
  • 150 ml lapte condensat
  • 1 lingură zeamă de lămâie

Pentru decor:

  • 10 felii pepene galben


Mod de preparare:

Pentru blat, baţi untul ţinut la temperatura camerei cu zahărul până obţii o cremă. Adaugi ouăle treptat şi continui să mixezi. Amesteci făina, pudra de cacao şi sarea şi le adaugi în compoziţia cu unt.

La final, pui esenţa de vanilie.

Aşezi aluatul într-o tavă tapetată şi-l dai la cuptorul preîncălzit, până trece testul scobitorii. Blatul trebuie să fie copt la suprafaţă şi puţin umed în interior.

Pentru sufleu, prepari gelatina în apă, conform instrucţiuni­lor de pe pachet, adaugi în ea zahărul şi zeama de lămâie. Mixezi untul, ţinut la temperatura camerei, cu laptele condensat. Baţi spumă tare albuşurile reci.

Amestecul cu gelatină îl pui la cup­torul cu microunde sau pe baie de aburi până se topeşte zahărul, apoi îl adaugi în spuma de albuşuri şi continui să mixezi încă 10 minute.

In această compoziţie încorporezi amestecul de unt cu laptele condensat. Aranjezi blatul într-o tavă cu pereţii înalţi, torni peste el umplutura şi dai prăjitura la frigider 4 ore.

O decorezi cu bucăţi de pepene galben.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.