Prajitura cu biscuiti digestivi si nuci

Printeaza

Prajitura cu biscuiti digestivi si nuci  din: biscuiti, unt, nuci, zahar pudra, crema de branza, esenta de vanilie, oua, smantana, nuci macadamia si frisca.

Ingrediente:Prajitura cu biscuiti digestivi si nuci

blat:

  • 180 g biscuiti digestivi
  • 50 g unt nesarat, topit
  • 150 g nuci
  • 100 g zahar pudra

umplutura:

  • 500 g crema de branza
  • 150 g zahar pudra
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 4 oua
  • 100 ml smantana

ornare:

  • nuci
  • zahar

sos caramel:

  • 80 g unt nesarat
  • 180 g zahar pudra
  • 100 ml smantana

 

Mod de preparare:

Ungeţi cu unt o formă rotundă. Pentru prepararea blatului, pisaţi bis­cuiţii, amestecaţi pesmetul cu un­tul topit şi tapetaţi tava cu pas­ta obţinută.

Pentru umplutură, amestecaţi crema de brânză cu zahărul, esenţa de vanilie, ouă şi smântână

. Imprastiati umplutura peste blat şi dati tava la cuptor, la foc potrivit, aproximativ 1 ora.

Pentru ornare, prăjiţi nucile într-o tigaie. Puneţi zahărul în alt vas şi caramelizaţi la foc po­trivit.

Incorporati nucile prăjite, amestecaţi şi turnaţi o foaie de caramel pe un platou uns cu ulei.

Lăsaţi caramelul la răcit, întoarceţi-l de câteva ori în acest timp, apoi pisaţi.

Pentru sos, puneţi untul şi za­hărul într-o cratiţă şi amestecaţi încontinuu la foc mediu, până obţineţi caramel.

Adă­ugaţi smântână şi ames­tecaţi, apoi lăsaţi sosul să se răcească. Turnaţi sosul peste nucile aşezate pe prăjitură.

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Prajitura cu ciocolata si drajeuri

Prajitura cu ciocolata si drajeuri

Prajitura cu ciocolata si drajeuri din: unt, zahar, oua, sana, ciocolata, lapte, cafea, faina, cacao, frisca. Ingrediente: 125 g unt 200 g zahăr 1 plic zahăr vanilat 3 gălbenuşuri 120 ml sana 50 g ciocolată neagră 1 lingură lapte 30 ml cafea 175 g făină amestecată 100 g cacao neagră 1 linguriţă rasă praf de […]

 

Prajitura fara gluten cu ciocolata

Prajitura fara gluten cu ciocolata

Prajitura fara gluten cu ciocolata din: biscuiti, oua, unt, zahar, cacao, ciocolata, ghimbir. Ingrediente: 250 g biscuiţi fără gluten 4 gălbenuşuri 200 g unt 200 g zahăr pudră 200 ml cafea concentrată 1 lingură cacao sau nes 30 g ciocolată neagră 2-3 cm ghimbir proaspăt 1 baton de vanilie   Mod de preparare: Se amestecă […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.