Prajitura cu biscuiti digestivi, branza si fructe de padure

Printeaza

Prajitura cu biscuiti digestivi, branza si fructe de padure din: biscuiti digestivi, unt, branza, smantana, zahar, oua, zeama de lamaie, faina, esenta de vanilie, fructe de padure, dulceata de visine, amidon, apa.

Ingrediente pentru blat: Prajitura cu biscuiti digestivi, branza si fructe de padure

  • 300 g biscuiti digestivi (cu cereale)
  • 80 g unt

Ingrediente pentru umplutura:

  • 800 g branză cremoasă
  • 200 g smântână grasă
  • 180 g zahăr alb
  • 4 ouă
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • 50 g făină
  • esenţă de vanilie

Ingrediente pentru topping:

  • 300 g fructe de pădure proaspete sau congelate
  • 3 linguri dulceaţă de vişine
  • 50 g zahăr
  • 3 linguri de amidon
  • 120 ml apă

Mod de preparare:

Pentru prepararea blatului zdrobeşti biscuiţii sau îi treci prin maşina de tocat nuci, apoi amesteci bine pesmetul obtnut cu untul topit până rezltă un aluat.

Aşezi aluatul într-o tavă de tort cu inel demontabil, tapetată cu folie pentu copt şi o laşi să stea la frigider până pregăteşti umplutura.

Freci brânza cremoasă şi zahărul cu o lingură de lemn, până se topeşte zaharul. Adaugi, pe rând, ouăle, în timp ce amesteci energic după fiecare ou.

Când compoziţia este omogenă, adaugi smântâna, esenţa de vanilie, făina, zeama de lămâie şi amestei totul bine, până la consistenţa unei creme.

Torni compoziţia în tavi cu blatul de biscuiţi şi o introduci în cuptorul încălzit in prealabil, pentru circa 60 de minute, până când marginea prăjiturii devine uşor rumenă.

Stingi focul şi laşi prăjitura în cuptor încă 30 de minute. După răcirea completă, aşezi prăjitura pe un platou de servire şi o bagi la frigider 4 ore.

Intre timp, cureţi fructele, le speli, le scurgi într-o stre-curătoare. Le pui la foc potrivit împreună cu apa, zahărul şi amidonul, pentru aproximativ 20 de minute din momentul în care încep să fiarbă.

Amesteci mereu să nu se lipească. Iei vasul de pe foc şi după răcire, adaugi dulceaţa de vişine, amesteci şi aşezi topping-ul peste crema prăjiturii.

Laşi în continuare prăjitura la rece, aproximativ 1 oră, apoi o serveşti.

Prajitura cu biscuiti digestivi, branza si fructe de padure

Prajitura cu biscuiti digestivi, branza si fructe de padure

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.