Prajitura cu bezea si piersici

Printeaza

Prajitura cu bezea si piersici din: oua, zahar, ulei, lapte, praf de copt, otet, sare, piersici.

Ingrediente:Prajitura cu bezea si piersici

  • 5 gălbenuşuri
  • 1 cană zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 cană ulei
  • 1 cană lapte
  • 1 cană făină
  • 1 plic praf de copt
  • cu 1 linguriţă de oţet
  • piersici
  • 1 praf de sare
  • 1 cană zahăr

 

Mod de preparare:

Se prepară blatul: se mixează 5 gălbenuşuri cu 1 cană zahăr şi 1 plic zahăr vanilat. Se adaugă 1 cană ulei, 1 cană lapte, 1 cană făină şi la final 1 plic praf de copt stins cu 1 linguriţă de oţet.

Se coace 20 minute în tava tapetată cu hârtie de copt. Se scoate, se repartizează deasupra felii de piersici, apoi se bagă din nou în cuptor, 20 de minute.

Intre timp, se bat 5 albuşuri cu 1 praf de sare şi 1 cană zahăr. Când aluatul s-a copt, se scoate tava din cuptor şi se pun albuşurile bătute peste piersici.

Se dă iarăşi tava la cuptor la 155-160°C, cca. 30 minute până se rumeneşte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.