Prajitura cu banane si ciocolata

Printeaza

Prajitura cu banane si ciocolata din: banane, ciocolata, faina, apa minerala, ulei, praf de copt, gem de prune, zahar, otet sau zeama de lamaie.

Ingrediente:Prajitura cu banane si ciocolata

Blat:

  • 5 banane (550 g fără coajă)
  • 300 g ciocolată amăruie
  • 280 g făină
  • 75 ml apă minerală
  • 2 linguri ulei
  • 1 linguriţă rasă praf de copt (opţional)a

Umplutură (opţional):

  • 250 g gem de prune

Glazură:

  • 100 g ciocolată amăruie
  • 3 linguri ulei

Decor:

  • 60 g zahăr tos
  • 1 linguriţă oţet / zeamă de lămâie

 

Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul. Topim ciocolata în bain mărie. Cu ajutorul unui mixer pasăm bananele. Punem peste banane ciocolată topită şi mixăm bine.

Se adaugă apa minerală şi uleiul şi mixăm iar. Punem apoi făina cernută amestecată cu praful de copt şi mi­xăm bine, să nu se formeze cocoloaşe.

Punem compo­ziţia într-o forma tapetată cu hârtie de copt (24 cm) şi introducem în cuptor pentru 30 de minute, sau până când nu se mai lipeşte de scobitoare când o înţepăm. După ce s-a copt, scoatem prăjitura la răcit. O tăiem în două, punem gemul între straturi şi deasupra glazura.

Glazura o preparăm punând ciocolata la topit la bain mărie. Se adaugă uleiul şi omogenizăm bine. Pentru de­cor punem zahărul împreună cu oţetul într-o cratiţă la caramelizat. Lăsăm la foc mic fără să amestecăm până când se topeşte complet. Oprim focul şi amestecăm în cratiţă. într-un vas larg punem o hârtie de copt.

Luăm o furculiţă, o băgăm în caramel şi o fluturăm deasupra vasului cu hârtie de copt

Repetăm procesul până când terminăm zahărul cara­melizat. Rulam firişoarele obţinute şi decorăm prăjitura cu ele.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.