Prajitura cu ananas si frisca

Printeaza

Prajitura cu ananas si frisca din: ananas, faina, zahar, praf de copt, smantana, unt, frisca.

Ingrediente:Prajitura cu ananas si frisca

  • 200 g ananas din compot
  • 75 g făină
  • 50 g + o lingură zahăr
  • o linguriţă praf de copt
  • sare
  • un ou
  • 50 g smântână
  • 35 g unt topit
  • o lingură ulei
  • 300 ml frişca lichidă

 

Mod de preparare:

Se amestecă făina cu praful de copt, zahărul şi sarea.

Se adaugă oul, smântână, uleiul şi apoi se pune untul topit.

Se toarnă jumătate din aluat într-o formă de copt cu pereţi detaşabili, se pune un strat de ananas tăiat cât mai mărunt sau chiar mixat, se acoperă cu restul de aluat. Se coace 30 de minute.

Se lasă apoi să se răcească în tavă, se acoperă cu frişca bătută şi se lasă la rece până a doua zi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.