Prajitura cu alune, stafide si cacao

Printeaza

Prajitura cu alune, stafide si cacao din: oua, zahar, apa, faina, nuca, stafide, nes (cappuccino), lapte, margarină, esenţă de vanilie, cacao (nes), unt.

Ingrediente pentru blat:Prajitura cu alune, stafide si cacao

  • 6 ouă
  • 250 g zahăr
  • 1 lingură apă
  • 6 linguri făină
  • 150 g nucă prăjită şi tă­iată
  • 150 g stafide
  • 2 linguri nes (cappuccino)

Ingrediente pentru cremă:

  • 3 ouă
  • 200 g zahăr
  • 1 lingură făină
  • 100 ml lapte
  • 20 g margarină
  • esenţă de vanilie

Ingrediente pentru glazură:

  • 4 linguri zahăr
  • 2 linguri cacao (nes)
  • 4 linguri apă
  • 100 g unt

Mod de preparare:

Baţi albuşurile spumă cu apă şi zahărul, adaugi gălbenuşurile, făina şi restul ingredientelor. Dai la cuptor până trece testul scobitorii. Rece, tai blatul în două.

Ouăle frecate bine cu zahărul, na le pui pe baie de aburi până se îngroaşă. Când crema e rece, adaugi margarina. Jumătate din cre­mă o pui între foile blatului şi cealaltă jumătate o pui deasupra.

Fierbi toate ingredientele până se îngroaşă şi torni glazura călduţă peste prăjitură.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.