Prajitura cu afine si crema de vanilie

Printeaza

Prajitura cu afine si crema de vanilie din: briose cu afine, portocale, lichior, afine, crema de vanilie, frisca lichida.

Ingrediente: Prajitura_cu_afine_si_crema_de_vanilie

  • 4 buc brioşe cu afine
  • 2 portocale
  • 3-4 linguri lichior
  • 200 g afine proaspete
  • 500 g cremă de vanilie
  • 300 ml frişcă lichidă

Mod de preparare:

Taie brioşele felii şi aşază-le într-un strat la baza unui vas din sticlă.

Răzuieşte mărunt coaja unei portocale şi taie fâşii subţiri coaja celeilalte. Curăţă de coajă şi taie segmente ambele portocal şi stoarce bine de zeamă înainte să arunci ceea ce rămâne.

Combină zeama de portocală cu lichiorul şi stropeşte feliile de brioşe. Presară aproape toate afinele şi segmentele de portocală. Combină coaja răzuită mărunt cu crema de vanilie şi toarnă peste brioşe.

Bate frişca spumă şi toarnă deasupra. Presară afinele rămase şi apoi fâşiile de coajă de portocală. Dă la rece până în momentul servirii.

Prajitura cu afine si crema de vanilie

Prajitura_cu_afine_si_crema_de_vanilie

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.