Prajitura cu afine si branza de vaci

Printeaza

Prajitura cu afine si branza de vaci 

Ingrediente:Prajitura cu afine si branza de vaci

  • 200 g unt (margarina)
  • 300 g zahăr
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 1 lămâie
  • 3 ouă
  • 250 g făină
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 1 plic budincă de vanilie
  • 300 ml lapte
  • 200 g brânză de vaci
  • 200 ml smântână
  • 1 kg afine
  • 2 linguri zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Baţi untul spumă, adaugi 175 g zahăr, 1 plic de vanilie, coaja de la lămâie rasă, apoi ouăle, pe rând. Pui apoi o lingură cu făină amestecată cu praful de copt, omogenizezi compoziţia şi o torni într-o tavă dreptunghiulară bine unsă cu ulei şi o dai la foc moderat, circa 30 de minute.

După ce s-a răcit blatul, îl însiropezi cu zeama de lămâie în care ai pus 1 lingură de zahăr. Separat amesteci praful de budincă cu 6 linguriţe lapte şi 6 linguri de zahăr. Restul de lapte îl pui la fiert, adaugi amestecul de budincă şi laşi să dea în clocot.

O pui deoparte şi amesteci în continuare până se răceşte, apoi înglobezi brânza de vaci. Baţi smântână cu 6 linguri de zahăr şi 1 plic de zahăr vanilat până obţii frişca pe care o adaugi apoi în compoziţia de budincă.

Repartizezi crema peste blatul rece, aşezi afinele şi pudrezi cu zahăr.

Prajitura cu afine si branza de vaci

Prajitura cu afine si branza de vaci

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • prajitura cu afine si branza de vaci
  • tarta cu afine si branza dulce
  • branza de vaci cu afine

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.