Prajitura crocanta cu fructe de padure si migdale

Printeaza

Prajitura crocanta cu fructe de padure si migdale din: făină, zahăr, unt, praf de copt, oua, zahăr vanilat, lapte, coajă de lămâie rasă, fructe de pădure, migdale.

 

Ingrediente:

  •  2 căni făină
  •  1 cană zahăr
  •  125 g unt
  •  1 linguriţă praf de copt
  •  2 ouă
  •  1 plic zahăr vanilat
  •  125 ml lapte
  •  1 linguriţă coajă de lămâie rasă
  •  400 g fructe de pădure (afine, coacăze, zmeură)
  •  40 g migdale decojite şi măcinate

 

Mod de preparare:

Se unge o formă de tartă mică şi se tapetează cu făi­nă. Se amestecă făina cu za­hăr şi unt, obţinându-se un aluat sfărâmicios.

Se pune deoparte o cană rasă din acest amestec, in restul de compoziţie se înglobează praf de copt, ouă şi zahăr vanilat.

La final se înglobează şi laptele şi se adaugă coajă de lămâie după gust.

Se frământă aluatul, se aşază în formă şi se presară fruc­te şi aluatul crocant, la care se adaugă în prealabil migdale.

Se coace cca 25 min. (dacă este nevoie chiar şi mai mult) în cuptorul deja încins la 180 °C.

Se lasă să se ră­cească prăjitura şi abia apoi se taie în felii potrivite.

Prajitura crocanta cu fructe de padure si migdale

Prajitura_crocanta_cu_fructe_de_padure_si_migdale

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.