Prăjitură cu cremă de fructe

Printeaza

O reteta delicioasa de prajitura cu crema de fructe din: unt, coaja rasa de lamai, praf de copt, oua, zahar, sare, smantana, branza de vaci, iaurt, smantana, suc de lamaie, zahar vanilat, capsuni, foi de gelatina, lichior de portocale si zahar pudra.

Ingrediente:Prăjitură cu cremă de fructe

  • 80 g unt
  • coaja rasă de la 2 lămâi
  • 200 g făină
  • 1/2 pachet de praf de copt
  • 4 ouă
  • 250 g zahăr
  • 1 vârf de sare
  • 100 ml smântână

umplutura:

  • 500 g brânză de vaci
  • 200 g iaurt
  • 200 ml smântână
  • suc de lămâie, după gust
  • 100 g zahăr
  • 1 pachet de zahăr vanilat
  • 200 g căpşuni
  • 10 foi de gelatină
  • 40 ml lichior de portocale
  • zahăr pudră pentru presărat

 

Mod de preparare:

Se preîncălzeşte cuptorul la 180 C. Se unge o formă de tartă, cu diametrul de 28 cm. Coaja de lămâie, făina şi praful de copt se ames­tecă. Ouăle şi zahărul se bat cu mixerul. Se adaugă coaja de lămâie, sarea şi smântână şi se amestecă. întotdeauna se amestecă făina cu pra­ful de copt, apoi se adaugă untul topit, ameste­când. Dacă amestecul face cocoloaşe, se ames­tecă în continuare.

Aluatul se pune în formă şi se dă la cuptor pentru cca 10 minute, la 180’C, apoi la 150’C, pentru încă 30 de minute de coacere. Se ia o probă. Dacă este gata, se scoate prăjitura şi se răstoarnă pe un grătar să se răcească. Pentru umplutură, gelatina se pune în apă rece. Se spală bine căpşunile, se curăţă şi se taie cubuleţe. Se amestecă brânza dulce cu iaurt, suc de lă­mâie şi, după gust, se adaugă zahăr şi zahăr va­nilat. Lichiorul de portocale se încălzeşte, iar ge­latina de pe care s-a scurs apa se dizolvă în li­chiorul de portocale.

O parte din crema de brânză dulce se amestecă cu frişca bătută în prealabil împreună cu căp­şunile. Se încorporează amestecând uşor. Se îmbracă un castron rotund (cu diametrul de pes­te 28 cm) în folie şi se pune umplutura în el.  Blatul se taie transversal, pe jumăta­te. O jumătate se pune peste crema de brânză. Se presează uşor. Se lasă în frigider minim 3 ore. Apoi se răstoarnă prăjitura pe un platou şi se scoate folia.

Restul de blat se taie cuburi şi se presară uni­form deasupra prăjiturii. Se apasă uşor în crema de brânză, cât să nu cadă, apoi se presară deasu­pra zahăr pudră şi, opţional, fructe confiate.

Prăjitură cu cremă de fructe

Prăjitură cu cremă de fructe

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.