Prajitura cu crema de ciocolata si lapte

Printeaza

Prajitura cu crema de ciocolata si lapte din: albusuri, nuca, zahar, cacao, faina, praf de copt, ciocolata cu lapte, galbenusuri, ou,, unt, lapte.

Ingrediente pentru foi:Prajitura cu crema de ciocolata si lapte

  • 8 albuşuri
  • 400 g nucă măcinată
  • 300 g zahăr
  • 3 linguri cacao
  • 4 linguri făină
  • 1/2 plic praf de copt

Ingrediente pentru cremă:

  • 100 g ciocolată cu lapte
  • 8 gălbenuşuri
  • 1 ou întreg
  • 250 g unt
  • 3 linguri cacao
  • 250 g zahăr
  • 4 linguri lapte

Mod de preparare:

Pregăteşti foile, albuşurile împreună cu zahărul le baţi spumă. Făina o amesteci cu nuca măcinată, cacao şi praful de copt. Când albuşurile devin bezea, adaugi treptat amestecul din făină, nucă, cacao şi praf de copt. Compoziţia obţinută o împărţi în 3 părţi egale şi coci pe rând 3 foi, în tava tapetată cu hârtie de copt.

Pregăteşti crema, pui gălbenuşurile, oul întreg, zahărul, cacao şi laptele într-un vas, pe foc mic şi amesteci încontinuu până se încălzeşte crema şi se îngroaşă uşor.

Adaugi ciocolata tăiată cubuleţe şi continui să amesteci, iei vasul de pe foc, laşi puţin să se răcească şi adaugi untul porţionat, amestecând continuu. Când crema este gata, o împărţi în trei părţi egale şi asamblezi prăjitura cu un rând de foaie, unul de cremă, apoi dai preparatul la frigider câteva ore, pentru a se întări.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.