Prajitura cu crema de cacao si glazura

Printeaza

Prajitura cu crema de cacao si glazura din: albusuri, zahar, nuci macinate, faina, unt, nuca de cocos, galbenusuri, zahar pudra, zahar vanilinat, cacao, unt, ciocolata, lapte.

Ingrediente:Prajitura_cu_crema_de_cacao_si_glazura

pentru blatul 1:

  • 6 albusuri
  • 150 g zahar
  • 200 g nuci macinate
  • 4 linguri faina
  • 1 lingura unt pentru tava

pentru blatul 2:

  • 6 albusuri
  • 150 g zahar
  • 200 g nuca de cocos
  • 4 linguri faina
  • 1 lingura unt pentru tava

pentru crema si glazura:

  • 12 galbenusuri
  • 300 g zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • 2 linguri cacao
  • 300 g unt
  • 100 g ciocolata
  • 2 linguri lapte

 

Mod de preparare:

Pentru primul blat, baţi albuşurile spumă tare, adaugi treptat zahărul şi baţi în continuare până se întăreşte bezeaua, încorporezi nucile şi făina cernută, amestecând uşor, pe verticală.

Torni compoziţia într-o tavă de 30×40 cm, unsă şi tapetată cu hârtie de copt. Coci blatul la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, timp de 30 de minute.

Pentru cel de-al doilea blat, procedezi la fel.3. Pentru cremă, fierbi la bain-marie gălbenuşurile, zahărul, cacaua şi zahărul vanilinat, amestecând energic până se îngroaşă.

Freci spumă untul moale, la temperatura camerei. In untul moale, încorporezi lingură cu lingură crema răcită.

Intinzi crema între hiaturile reci şi glazurezi prăjitura cu ciocolata topită la bain-marie, împreună cu laptele.

Este de preferat să păstrezi prăjitura în frigider timp de 2 ore, înainte de a o porţiona.

Prajitura cu crema de cacao si glazura

Prajitura_cu_crema_de_cacao_si_glazura

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.