Prajitura cu crema de cacao si cocos

Printeaza

Prajitura cu crema de cacao si cocos din: oua, zahar, esen­ţă de rom sau de vani­lie, faina, unt, lapte, cacao, margarină, nucă de cocos.

Ingrediente pentru aluat:Prajitura_cu_crema_de_cacao_si_cocos

  • 3 ouă de dimensiune medie
  • 150 g zahăr
  • câteva picături esen­ţă de rom sau de vani­lie
  • 125 g făină
  • câte 1 lingură unt şi făină pentru tavă

Ingrediente pentru cremă şi decor:

  • câte 4 linguri zahăr şi lapte
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingură făină
  • 125 g margarină
  • 125 g nucă de cocos

 

Mod de preparare:

Pentru cornete, mixezi ouăle cu esenţa şi zahărul, până când acesta se dizol­vă.

Incorporezi treptat făina şi mixezi în continuare până omogenizezi aluatul, în tava unsă cu unt şi tape­tată cu făină, pui câte o linguriţă de compoziţie, la distanţă de 5-6 cm unele de altele şi coci la foc mediu spre iute, până când bucăţile de aluat se rume­nesc pe margine.

Rulezi repede bucăţile calde de aluat, la uşa cup­torului. Presezi marginile între degete, ca să se lipească bine şi să nu se desfacă.

Pentru cremă, amesteci zahărul, făina, praful de cacao şi laptele şi le fierbi la foc mic.

Când crema se îngroaşă, stingi focul şi adaugi margarina şi 100 g nucă de cocos.

Cu această cremă umpli cornetele şi le treci prin nuca de cocos rămasă. Le păstrezi 1 oră la rece.

Prajitura cu crema de cacao si cocos

Prajitura_cu_crema_de_cacao_si_cocos

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.