Prajitura cu crema de alune

Printeaza

Prajitura cu crema de alune din: oua, faina, zahar, ulei, praf de copt, cacao, frisca, crema de alune.

Ingrediente:Prajitura_cu_crema_de_alune

Pentru blat:

  • 5 ouă
  • 200 g făină
  • 180 g zahăr
  • 125 ml ulei
  • 125 ml apă călduţă
  • 1 plic praf de copt
  • 3 linguri cacao

Pentru cremă:

  • 1 litru frişcă vegetală
  • 4 linguri cremă de alune
  • 10 g gelatină

 

Mod de preparare:

Pentru blat, gălbenuşurile se bat cu zahărul cu ajutorul mixerului de mână, se adaugă treptat uleiul şi apa, după care se încorporează făina amestecată cu praful de copt şi cacaua, iar la sfârsit, albuşurile bătute spumă.

Compoziţia se pune într-o tavă mijlocie şi se coace 20-25 de minute la 180 de grade.

Pentru cremă se dizolvă gelatina în 100 ml frişcă, se încălzeşte puţin.

Restul de frişcă se bate spumă, la sfârşit se toarnă în fir subţire si frişca cu gelatină şi se mai bate 1-2 minute.

Se împarte în două, într-o parte se amestecă crema de alune păstrată în prealabil la temperatura camerei.

Frişca albă se întinde peste blatul răcit, apoi se întinde peste aceasta frişca cu crema de alune.

Se pune la rece pentru 2-3 ore, după care se taie cuburi si se serveste.

 

 

Prajitura cu crema de alune

 

 

 

Prajitura vanilata cu firimituri

Prajitura vanilata cu firimituri

Prajitura vanilata cu firimituri din: faina, zahar, unt, cirese, oua, praf de copt, vanilie. Ingrediente: 150 g făină 100 g zahăr 6 linguri cu unt rece sare Pentru blat: 450 g cireşe 120 g făină 115 g unt 200 g zahăr 2 ouă 1/2 linguriţă cu praf de copt vanilie sare   Mod de preparare: Pentru […]

Prajitura cu caise si branza

Prajitura cu caise si branza

Prajitura cu caise si branza din: faina, unt, zahar, oua, caise, branza, smantana, lamaie, vanilie. Ingrediente: 250 g făină 125 g unt 200 g zahăr 4 ouă 500 g caise 500 g brânză dulce 200 ml smântână dulce 1 lămâie mare esenţă de vanilie sare   Mod de preparare: Pentru blat, frământă un aluat din […]

Reteta zilei: Prajitura cu rodie

Prajitura cu rodie din: faina, faina de migdale, zahar brun, unt, praf de copt, otet, ou, lapte, sare, rodii. Rodia conține antioxidanți puternici, cum ar fi polifenolii, antocianinele și vitamina C, care ajută la combaterea stresului oxidativ și protejează celulele împotriva deteriorării. Consumul de rodii poate contribui la menținerea sănătății cardiovasculare prin reducerea tensiunii arteriale, […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.