Prajitura corsicana

Printeaza

Prajitura corsicana din: urda, oua, amidon, zahar, portocala, lichior de fructe, unt, sare.

Ingrediente:Prajitura_corsicana

  • 500 g urda dulce
  • 6 oua
  • 3 linguri de amidon
  • 500 g zahar
  • 1 portocala
  • 25 ml lichior de fructe (caise, lamaie sau portocale)
  • 20 g unt
  • sare

 

Mod de preparare:

Spala portocala sub jet de apa, sterge-o rade-i coaja, curat-o si tai-o in felii.  Bate spuma minute la frigider, apoi toarna compozitia si albusurile cu putina sare. Freaca galbenusurile las-o la cuptor, la foe mediu, timp de 30 de cu 300 g de zahar, pana cand se albesc.

In crema de galbenusuri, adauga treptat urda, mic, coaja de portocala ramasa, impreuna cu amidonul, jumatate din coaja de portocala, lichiorul, iar la sfarsit, amestecand usor, incepororeaza spuma de albusuri.

Unge cu unt o tava (25×35). Tine tava 5-10 minute la frigider, apoi toarna compozitia si las-o cuptor, la foc mediu, timp de 30 de minute. Intr-un ibric, fierbe 20 de minute, la foc mic, coaja de portocala ramasa, impreuna cu restul de zahar si apa cat s-o acopere.

Scoate prajitura, las-o sa se racoreasca putin si presara coaja de portocala.

Prajitura corsicana

Prajitura_corsicana

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.