Prajitura cu ciocolata amaruie

Printeaza

Prajitura cu ciocolata amaruie din: unt, ciocolata amaruie, oua, galbenusuri, zahar, faina.

Ingrediente:Prajitura_cu_ciocolata_amaruie

  • 110 g unt
  • 110 g ciocolata amaruie
  • 2 oua
  • 2 glabenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 2 lingurite faina

 

Mod de preparare:

Intr-un castron termorezistent, se rupe ciocolata; se aşază la bain-marie şi se lasă să se topească. Intre timp, se bat ouăle cu gălbenuşuri şi zahăr, obţinându-se o cremă groasă şi albă.

Se lasă ciocolata şi se înglobează cu telul amestecul de ou şi făina.

Se ung şi se tapetează cu făină 4 forme mici de cca 110 ml. Se repartizează aluatul în forme şi se aşază pe o tavă. Se poate coace imediat sau se poate da la frigider până a doua zi.

Se încinge cuptorul la 230 °C şi se coc prăjiturile cca 6-7 min. Marginile trebuie să se întărească, în timp ce miezul rămâne moale. Se răstoarnă prăjiturile din forme si se serveste imediat.

Prajitura cu ciocolata amaruie

Prajitura_cu_ciocolata_amaruie

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.