Prajitura de casa cu caise

Printeaza

O reteta de prajitura de casa cu caise din: caise, oua, zahar tos, apa, ulei, faina si margarina.

Ingrediente:Prajitura de casa cu caise

  • 800 g caise (dacă le preferi mici, ia un 1 kg)
  • 4 ouă
  • 1 cană de zahăr tos
  • 5 linguri de apă
  • 5 linguri de ulei
  • 1- 1/2 cană de făină
  • 1 pachet de margarină de orice fel

 

Mod de preparare:

Mai întîi, spală caisele, scoate-le sîmburii şi – foarte important! – lasă-le la scurs cîteva zeci de minute bune.

Apoi, bate spumă albuşurile ouălor şi în paralel pune la fiert cana de zahăr şi cele cinci linguri de apă, apoi adaugă zahărul opărit. Adaugă şi gălbenuşurile, unul cîte unul, apoi uleiul, iar la final făina.

Dă drumul la cuptor, pentru a-i da timp să se încingă, iar tu unge tava cuptorului cu margarină şi tapeteaz-o cu făina.

Toarnă compoziţia şi aşază caisele cu partea convexă în sus şi lasă la copt. La final, poţi să aşterni peste prăjitură zahăr pudră şi s-o serveşti tăiată în orice formă preferi.

Prajitura de casa cu caise

Prajitura de casa cu caise

Poftă bună!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.