Prajitura carnaval

Printeaza

Prajitura carnaval din: oua, zahar, faina, ulei, sare, vanilie, dovleac, zahar, anason, scortisoara, gelatina.

Ingrediente:Prajitura carnaval

Blat:

  • 5 ouă
  • 150 g zahăr
  • 150 g făină
  • 30 ml ulei
  • un praf de sare
  • 1 linguriţă esenţă de vanilie

Umplutura şi jeleu:

  • 0 farfurie adâncă de cubuleţe de dovleac plăcintar
  • 750 g zahăr
  • 4-5 steluţe de anason
  • 1 praf scorţişoară
  • 1 plic gelatină (10 g)
  • 2 plicuri glazură de gelatină

 

Mod de preparare:

Se prepară blatul: se mixează albuşurile cu sarea, apoi cu zahărul. Se înglobează gălbenuşurile mixate cu uleiul şi esenţa. Se toarnă făina în ploaie, se amestecă şi aluatul se toarnă în tava tapetată cu hârtie de copt.

Se dă 5 min. la foc iute, apoi încă 15 la foc domol. Se desprinde de hârtie şi se taie pe 2 niveluri.

Dovleacul se pune la fiert cu zahăr, anason, scorţişoară şi 100 ml apă. Se fierbe la foc domol 30 min. Se hidratează gelatina în apă rece 10 min.

Se dizolvă la bain-marie şi se adaugă la dovleac.

Se aşază primul nivel de blat şi se toarnă jeleu de dovleac; se pune nivelul al doilea de blat, se presează puţin şi se încrustează deasupra dovleac. Se prepară o glazură de gelatină din praful din plic şi sucul rămas de la dovleac, după indicaţiile de pe ambalaj.

Glazura fierbinte se toarnă pe prăjitură şi se dă la rece câteva ore, preferabil 24. Prăjitura se taie înainte de servire.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.