Prajitura caramelizata cu piersici

Printeaza

Prajitura caramelizata cu piersici din: piersici, zahar, faina, unt, oua, cubuleţe zahăr.

 

Ingrediente: Prajitura_caramelizata_cu_piersici

  • 1 kg piersici
  • 150 g zahăr
  • 150 g făină
  • 60 g unt
  • 4 ouă
  • 20 cubuleţe zahăr

 

Mod de preparare:

Cureţi piersicile de pieliţă şi le tai în două, pentru a scoate sâmburii.

Pui la topit cuburile de zahăr, iar imediat ce se caramelizează, torni compoziţia într-o formă rotundă (care se desface), închisă pe tbate părţile pentru a o tapeta cu zahăr topit.

Aşezi apoi jumătăţile de piersici în formă, peste zahărul caramelizat. încingi cuptorul, iar între timp spargi ouăle şi separi albuşurile de gălbenuşuri.

Ames­teci gălbenuşurile cu 150 g zahăr, adaugi apoi fă­ina şi untul topit.

Baţi separat albuşurile spumă şi le adaugi uşor în gălbenuşuri. Torni compoziţia în formă, peste piersici.

Dai prăjitura la cuptor şi o laşi să se coacă 45 de mniute. Desfaci forma imediat ce o scoţi din cuptor. Serveşti prăjitura rece.

Prajitura caramelizata cu piersici

Prajitura_caramelizata_cu_piersici

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.