Prăjitură caramel

Printeaza

Prăjitură caramel din: faina, margarina, smantana, zahar, lapte, cacao.

Ingrediente:Prăjitură caramel

  • 1 kg făină
  • 200 g margarina
  • 400 g smântână

Ingrediente cremă:

  • 2 căni zahăr
  • 500-600 ml lapte
  • 4-5 lin­guri făină
  • 100 g margarină

Ingrediente glazură:

  • 12 linguri zahăr
  • 6 linguri apă
  • 3 lin­guri cacao
  • 50 g margarină

 

Mod de preparare:

Amesteci toate ingredientele până obţii un aluat elastic pe care-l împărţi în 8 bucăţi din care întinzi 8 foi. Le coci apoi pe rând pe dosul tăvii de aragaz tapetate cu făină câte 8-10 minute fiecare. Pregăteşti apoi crema.

Topeşti zahărul într-un tuci (ceaun). Amesteci făina cu laptele călduţ şi adaugi compoziţia peste zahărul caramel când acesta a devenit maroniu. Amesteci repede pe foc mic până se îngroaşă crema, adaug margarina, omogenizezi şi dai tuciul deoparte. întinzi crema caldă între foi şi pregăteşti glazura:

Amesteci zahărul cu apa, cacaua şi margarina şi fierbi totul pe foc mic până se îngroaşă puţin.

Intinzi glazura peste prăjitură şi o laşi într-un loc răcoros până a doua zi când o tai bucăţi.

Prăjitură caramel

Prajitura_caramel

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.