Prajitura cu caramel si migdale
PrinteazaPrajitura cu caramel si migdale din: ouă, migdale crude descojite, unt, zahăr pudră, zahăr, lapte, făină, apă.
Ingrediente:
- 6 ouă
- 125 g migdale crude descojite
- 200 g unt
- 180 g zahăr pudră
- 320 g zahăr
- 70 g făină
- 7 linguri lapte
- 3 linguri apă
- zahăr pudră, pentru decor
Mod de preparare:
Mixezi migdalele măcinate cu 80 g de zahăr pudră, făina şi laptele, până obţii o compoziţie de consistenţa unei paste.
Separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi albuşurile spumă tare cu 150 g de zahăr, apoi le încorporezi în pasta de migdale.
Dai drumul la cuptor. Pui compoziţia într-un poş şi, cu ajutorul lui, întinzi aluatul într-o tavă cu hârtie de copt. Ţii la cuptor 30-35 de minute, după care laşi să se răcească.
Pentru caramel, topeşti 150 g de zahăr cu 1 lingură de apă. Torni caramelul pe o foaie de hârtie de copt şi-l laşi la răcit, iar când s-a întărit, îl pisezi.
Mixezi gălbenuşurile cu 20 de grame de zahăr până capătă o consistenţă spumoasă, iar la final adaugi apa.
Mixezi untul şi-l amesteci cu caramelul. Amesteci cele două compoziţii până se omogenizează.
Prajitura cu caramel si migdale
Pofta buna!