Prajitura caramel cu alune

Printeaza

Prajitura caramel cu alune din: faina, unt, praf de copt, bicarbonat, zahar, oua, lapte batut, esenta de vanilie, sare, frisca, alune.

Ingrediente:

  • 300 g făină
  • 220 g unt
  • 1 lingurită praf de copt
  • 3/4 lingurită bicarbonat
  • 250 g zahăr
  • 2 ouă
  • 250 ml lapte bătut
  • esentă de vanilie
  • un praf sare

Pentru caramel:

  • 150 g zahăr
  • 200 ml friscă lichidă
  • alune
  • 80 g unt
  • un praf sare

 

Mod de preparare:

Zahărul şi 200 g de unt se freacă.

Se adaugă vanilia, ouăle si laptele bătut, făina amestecată cu praful de copt, sarea si bicarbonatul si se amestecă bine.

Se toarnă aluatul într-o tavă unsă cu restul de unt si se coace 35-40 de minute.

Se pune zahărul la topit si, când a devenit de culoare arămie, se trage de pe foc şi se toarnă frisca.

Se amestecă repede, se adaugă untul, se amestecă, se pune pe foc 2 minute, se adaugă sare si apoi se toarnă peste prăjitura răcită.

Se ornează cu alune.

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Prajitura caramel cu branza si biscuiti

Prajitura caramel cu branza si biscuiti din: biscuiţi cu ciocolată, biscuiţi digestivi, unt moale, foi de gelatina, cremă de brânză grasă, coaja si suc de lamaie, lapte condensat sau caramel gata preparat, nuci, zahăr pudră, scorţişoară, sos caramel. Ingrediente: 170 g biscuiţi cu ciocolată 125 g biscuiţi digestivi 100 g unt moale Pentru topping: 6 […]

 

retete

Prajitura caramelizata cu piersici

Prajitura caramelizata cu piersici din: piersici, zahar, faina, unt, oua, cubuleţe zahăr.   Ingrediente:  1 kg piersici 150 g zahăr 150 g făină 60 g unt 4 ouă 20 cubuleţe zahăr   Mod de preparare: Cureţi piersicile de pieliţă şi le tai în două, pentru a scoate sâmburii. Pui la topit cuburile de zahăr, iar imediat ce […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.