Prajitura Cafeaua doamnei

Printeaza

Prajitura Cafeaua doamnei din: faina, zahar, cafea solubila, unt, oua, lapte cald, praf de copt, cafea naturala, amidon si zahar pudra.

 

Ingrediente:Prajitura_Cafeaua_doamnei

Pentru blat:

  • 500-550 g făină
  • 200 g zahăr
  • 2 linguriţe cafea solubilă
  • 200 g unt
  • 2 ouă
  • 50-100 ml lapte cald
  • 2 linguriţe praf de copt

Pentru cremă:

  • 200 ml cafea naturală
  • 600 ml lapte
  • 4 linguri făină
  • 4 linguri amidon
  • 1 ou
  • 200 g unt
  • 150 g zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, mixezi untul cu ouăle şi zahărul. Adaugi apoi cafeaua solubilă. Presari făina amestecată cu praful de copt. Omogenizezi. Torni apoi laptele, amesteci şi înveleşti aluatul în folie alimentară. Dai la frigider pentru o oră.

Scoţi aluatul şi îl împărţi în 4 bucăţi. Intinzi foi şi le coci pe tăvi cu dimensiunea de 19-25 cm căptuşite cu hârtie de copt, la 190 de grade, pentru 6-8 minute.

Pentru cremă, amesteci cafeaua cu laptele şi aduci amestecul în punctul de fierbere. Mixezi oul cu zahărul, făina amestecată cu amidonul şi le adaugi peste lapte.

Amesteci până se îngroaşă. Iei de pe foc şi laşi să se răcească, apoi adaugi untul mixat.

Cu această cremă umpli foile. Pui cam 4-5 linguri de cremă peste o foaie. Laşi prăjitura la frigider pentru 6-8 ore. Decorezi după imaginaţie sau o laşi simplă.

 

Prajitura Cafeaua doamnei

Prajitura_Cafeaua_doamnei

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.