Prajitura cu cafea, nuci si glazura de cacao

Printeaza

Prajitura cu cafea, nuci si glazura de cacao din: ouă, zahăr, praf de copt, nuci măcinate, pesmet, cafea, unt,  zahăr pudră, nes, cacao.

Ingrediente:Prajitura cu cafea, nuci si glazura de cacao

  • 6 ouă
  • 150 g zahăr
  • 1 plic praf de copt
  • 140 g nuci măcinate
  • 2 linguri pesmet
  • 2 linguri cafea

Pentru cremă:

  • 1 pachet de unt
  • 2 gălbenuşuri
  • 150 g zahăr pudră
  • 2 linguri nes

Pentru glazură:

  • 6 linguri de zahăr pudră
  • 1 lingură cacao
  • 25 g unt

Mod de preparare:

Freci gălbenuşurile cu zahăr şi cu 1 praf de sare. Adaugi nuca, pes­metul, cafeaua şi albuşurile bătute spumă.

Pentru crema, freci untul cu zahă­rul, adaugi gălbenuşurile pe rând, apoi nesul.

Când se răceşte blatul, întinzi crema şi apoi glazura. Dai prăjitura la rece.

Dacă doreşti, poţi rade ciocolată deasupra.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.