Prăjitură cu brânză şi piersici

Printeaza

O reteta de prajitura cu branza si piersici din: oua, sare, unt, zahar, suc si coaja de lamaie, gris, budinca de vanilie, praf de copt, mac, branza dulce, frisca, piersici si zahar pudra.

Ingrediente:

  • 5 oua
  • 1 praf de sare
  • 125 g unt moale
  • 225 g zahar
  • sucul si coaja de la o lamaie
  • 75 g gris
  • 1 pachet budinca de vanilie
  • 1 pliculet praf de copt
  • 250 g mac
  • 750 g branza dulce
  • 200 g frisca lichida
  • 2 cutii piersici (a 850 ml)
  • 1-2 linguri zahar pudra

 

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 175°C. Separaţi ouăle. Puneţi albuşurile într-un castron cu 2 linguri de apă şi un praf de sare, apoi bateţi-le cu mixerul, într-un al doilea castron, bateţi spumă gălbenuşurile cu untul şi zahărul. Adăugaţi coaja şi sucul de lămâie.

Adăugaţi şi grisul, budinca, praful de copt şi macul, apoi amestecaţi bine. La final, încorporaţi brânza dulce, frişca lichidă şi spuma de ou. Amestecaţi cu mixerul.

Scurgeţi piersicile şi tăiaţi-le felioare. Ungeţi cu grăsime o tavă adâncă, respectiv tapetaţi-o cu hârtie pentru copt.

Turnaţi aluatul şi uniformizaţi-l. Aşezaţi felioarele de piersici, daţi prăjitura 50-60 de minute la cuptor, iar la final lăsaţi-o să se răcească pe un tocător.

Inainte de servire, presăraţi prăjitura cu zahăr pudră, tăiaţi-o în 20 de bucăţi şi aşezaţi-le pe un platou.

Prăjitură cu brânză şi piersici

Pofta buna!

 

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.