Prăjitură cu bezea – usor de preparat

Printeaza

O reteta delicioasa de prajitura cu bezea, oua, zahar, faina, praf de copt, esenta de vanilie, visine, zeama de lamaie, migdale.

Ingrediente blat: Prăjitură cu bezea

  • 4 ouă
  • 200 g zahăr
  • 400 g făină
  • 1 praf de copt
  • 1 esenţă de vanilie
  • 600 g vişine fără sâmburi

Ingrediente bezea:

  • 4 albuşuri
  • 8 linguri zahăr
  • 1 lingură zeamă de lămâie

Ingrediente decor:

  • 50 g migdale feliate

 

Mod de preparare:

Pentru prepararea blatului, se mixează albuşurile cu zahărul, se adaugă pe rând gălbenuşurile, esenţa de vanilie şi făina cernută cu praful de tapetată cu făină, apoi se introduce în cuptorul bine încins şi se coace circa 20-30 de minute, la foc potrivit.

Intre timp, se prepară bezeaua, mixând albuşurile cu zahărul adăugat treptat şi zeama de lămâie.

Când este gata, se amestecă cu vişinele bine scurse de zeamă.

Se scoate prăjitura din cuptor, se întinde deasupra bezeaua cu vişinele, se presară migdalele feliate şi se pune prăjitura din nou la cuptor, la foc mic, circa 10-15 minute.

Pentru a nu se rumeni bezeaua, se lasă uşa cuptorului întredeschisă sau se acoperă cu folie specială pentru copt.

Se taie cu un cuţit bine ascuţit, trecut prin apă rece, pentru a nu se sfărâma bezeaua.

 

Prăjitură cu bezea

Prăjitură cu bezea

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Prajitura cu bezea

Prajitura cu umplutura de mere si bezea

Prajitura cu umplutura de mere si bezea din: oua, ulei, zahar, lapte, faina, praf de copt, mere. Ingrediente: Aluat: 4 gălbenuşuri 150 g zahăr 200 ml ulei 250 ml lapte 250 g făină 1 plic praf de copt Umplutură: 1 kg mere 50 g zahăr Bezea: 4 albuşuri 150 g zahăr   Mod de preparare: Pentru […]

 

Prajitura cu bezea si nectarine

Prajitura cu bezea si nectarine

Prajitura cu bezea si nectarine din: nectarine, zahar, oua, lapte, ulei, faina, sare. Ingrediente: 5 nectarine 300 g zahăr 5 ouă 200 ml lapte 100 ml ulei 10 linguri făină 2 plicuri zahăr vanilat 1 praf de sare   Mod de preparare: Separi gălbenuşurile de albuşuri. Mixezi gălbenuşurile cu 150 g de zahăr până capătă o […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.