Prajitura Battenberg

Printeaza

Această prăjitură este specific britanică şi constă din patru bucăţi mici, lungi, de chec Victoria: două sunt de culoare roz, în contrast cromatic cu celelalte două, care sunt fie galbene, fie albe.

Bucăţile de chec sunt aşezate una peste cealaltă şi lipite cu gem de caise, fiind apoi învelite într-un strat de marţipan.

Prăjitura a fost servită cu ocazia căsătoriei din 1884 a prinţesei Victoria de Hesse-Darmstadt, nepoata reginei Victoria, cu prinţul Louis de Battenberg, precum şi la nunta, în anul următor, a fiicei reginei Victoria, Beatrice, cu prinţul Henry de Battenberg. Cele patru bucăţi de prăjitură reprezintă cele două cupluri.

Prăjitura se prepară rareori în casă, deoarece efectul cromatic pare dificil de creat. în realitate, este uşor de obţinut. Sunt necesare două aluaturi de chec identice, unul de culoare obişnuită, deschisă, celălalt roz.

Se împarte în două o tavă pătrată, cu ajutorul unei bucăţi de carton învelite în folie, care se aşază în centrul tăvii. Fiecare aluat este turnat într-una dintre cele două jumătăţi.

După ce s-au copt, cele două blaturi se taie în două, de-a latul. Cele patru bucăţi se lipesc cu gem de caise. Prăjitura se îmbracă apoi în gem, astfel încât glazura de marţipan să se poată lipi.

Deşi familia Battenberg şi-a schimbat ulterior numele în Mountbatten, prăjitura şi-a păstrat numele iniţial.

 

Prajitura Battenberg

Prajitura Battenberg

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.