Prăjitură aromată cu pere si mascarpone

Printeaza

Prăjitură aromată cu pere si mascarpone din: faina, unt, zahar, sare, ou, coaja de lamaie, pere, zeama de lamaie, zahar vanilat, mascarpone, smantana, zahar, galbenus.

Ingrediente:Prajitura_aromata_cu_pere_si_mascarpone

pentru blat:

  • 300 g faina
  • 200 g unt
  • 100 g zahar
  • un praf de sare
  • 1 ou
  • coaja de la o lamaie

pentru umplutura:

  • 1 kg pere
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 250 g mascarpone
  • 150 g smantana
  • 50 g zahar
  • 1 galbenus

 

Mod de preparare:

Amesteci făina cu untul, zahărul, oul, sarea şi coaja de lămâie rasă, până se formează un aluat tare.

Frămânţi bine, după care împachetezi aluatul în folie alimentară şi îl pui la frigider pentru o jumătate de oră.

Cureţi perele de coajă şi sâmburi, le tai felii şi le stropeşti cu zeamă de lămâie.

Intr-un vas amesteci brânza mascarpone, cu smântână, zahărul, zahărul vanilat şi cu gălbenuşul, până capătă consistenţa unei creme.

Scoţi aluatul din frigider. Două treimi din el îl întinzi oh sucitorul şi îl aşezi într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină.

Peste el pui feliile de pere, după care torni compoziţia cu mascarpone şi smântână.

Deasupra razi pe răzătoarea cu ochiuri mari bucata de aluat pe care ai oprit-o.

Dai la cuptorul preîncălzit pentru circa 40 de minute. Când se răcite, pudrezi prăjitura cu zahăr.

Prăjitură aromată cu pere si mascarpone

Prajitura_aromata_cu_pere_si_mascarpone

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.