Prăjitura aromata cu pepene galben

Printeaza

Prăjitura aromata cu pepene galben din: oua, zahar, faina, cacao, gelatina, frisca, iaurt, gem de portocala si pepene galben.

Ingrediente:Prăjitura aromata cu pepene galben

pentru blat:

  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 200 g faina
  • 50 g cacao

pentru crema:

  • 6 foi de gelatina
  • 450 g frisca lichida
  • 500 g iaurt
  • 200 g gem de portocale
  • pepene galben pentru decor

 

Mod de preparare:

Baţi albuşurile spumă tare cu za­hărul, pui gălbenuşurile rând pe rând, apoi adaugi făina şi cacaua, amestecând uşor. Ungi o tavă mică cu ulei şi o tapetezi cu făină. Torni aluatul şi intro­duci tava la cuptor 40 de minute. Laşi apoi blatul să se răcească în tavă.

Inmoi gelatina în apă rece 20 de minute, apoi o înmoi în 100 g de frişcă fierbinte. Frişca rămasă o baţi bine şi o amesteci cu iaurtul, gemul şi gelatina topi­tă. Cureţi pepenele, îl tai în bucăţi şi îl laşi la rece.

Torni peste blat crema şi o dai la rece timp de 2 ore, până se întăreşte. Tai prăjitura în bucăţi şi o decorezi cu pepene.

Prăjitura aromata cu pepene galben

 

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • prăjitura cu pepene galben

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.