Prajitura aromata cu cafea
PrinteazaPrajitura aromata cu cafea din: oua, lapte, unt, zahar, faina, cacao, cafea, praf de copt, branza, esenta de vanilie.
Ingrediente:
- 4 ouă
- 100 ml lapte
- 150 g unt
- 200 g zahăr
- 350 g făină
- 50 g cacao
- 2 linguri cafea solubilă
- 1 praf de copt
Pentru cremă:
- 200 g brânză dulce
- 100 g zahăr
- 1 lingură făină
- 2 ouă
- 1 esenţă de vanilie
Mod de preparare:
Se freacă zahărul cu gălbenuşurile, se încorporează untul moale şi se adaugă cacaua. Se toarnă laptele în care s-a dizolvat cafeaua solubilă, se pune făina cernută cu praful de copt, se amestecă şi la final se încorporează albuşurile bătute.
Se amestecă brânza dulce cu zahărul, ouăle, făina şi esenţa de vanilie. Se toarnă trei sferturi din aluatul cu cacao într-o tavă mai mică unsă şi tapetată şi se dă la cuptor pentru 15 minute.
Se scoate tava, se întinde crema de brânză, se tornă peste ea restul de aluat şi se dă din nou la cuptor pentru 30-40 de minute.
Prajitura aromata cu cafea
Pofta buna!
Imi place prajitura cu cafea