Prajitura aromata cu cafea

Printeaza

Prajitura aromata cu cafea din: oua, lapte, unt, zahar, faina, cacao, cafea, praf de copt, branza, esenta de vanilie.

Ingrediente:

Pentru blat:Prajitura_aromata_cu_cafea

  • 4 ouă
  • 100 ml lapte
  • 150 g unt
  • 200 g zahăr
  • 350 g făină
  • 50 g cacao
  • 2 linguri cafea solubilă
  • 1 praf de copt

Pentru cremă:

  • 200 g brânză dulce
  • 100 g zahăr
  • 1 lingură făină
  • 2 ouă
  • 1 esenţă de vanilie

 

Mod de preparare:

Se freacă zahărul cu gălbenuşurile, se încorporează untul moale şi se adaugă cacaua. Se toarnă laptele în care s-a dizolvat cafeaua solubilă, se pune făina cernută cu praful de copt, se amestecă şi la final se încorporează albuşurile bătute.

Se amestecă brânza dulce cu zahărul, ouăle, făina şi esenţa de vanilie. Se toarnă trei sferturi din aluatul cu cacao într-o tavă mai mică unsă şi tapetată şi se dă la cuptor pentru 15 minute.

Se scoate tava, se întinde crema de brânză, se tornă peste ea restul de aluat şi se dă din nou la cuptor pentru 30-40 de minute.

Prajitura aromata cu cafea

Prajitura_aromata_cu_cafea

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Imi place prajitura cu cafea

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.