Poutine

Printeaza

Poutine

poutineAcest fel de mâncare nu putea fi găsit, la un moment dat, decât pe străzile din Montreal, pe care petrecăreţii le colindau noaptea în căutarea unei gustări. Astăzi, poutine a traversat Canada şi a ajuns în unele localuri din Statele Unite.

Reţeta este simplă. Peste o porţie de cartofi prăjiţi pai se presară cu generozitate cheag proaspăt de brânză, apoi se acoperă cu un strat aburind de sos de carne de vită, brânza transformându-se într-o masă aţoasă şi lipicioasă. Această mâncare îşi are originea în anii 1950, când un client i-a solicitat unui anume Fernand Lechance acest amestec de ingrediente. Se spune că Lechance i-a răspuns clientului că rezultatul nu putea fi altceva decât un maudite poutine, un amestec groaznic.

De atunci au apărut numeroase variante, unele mai simple (cu sos de spaghetti în locul sosului de carne de vită), altele mai sofisticate (cu foie gras în locul cheagului de brânză). Autenticitatea acestor variante este contestată de tradiţionalişti, care susţin că nu există decât o singură reţetă adevărată de poutine.

Un lucru este sigur: o porţie mare din această combinaţie de amidon şi grăsime îţi lasă o senzaţie persistentă de greutate în stomac.

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.