Pound cake traditional

Printeaza

Deşi denumirea de „pound cake” se foloseşte de ambele părţi ale Atlanticului, checul britanic este foarte diferit de cel american. Ambele variante îşi datorează numele faptului că folosesc câte un funt din fiecare ingredient.

Varianta englezească este un chec consistent cu fructe, care conţine opt ouă şi câte un funt de unt, zahăr brun, făină şi fructe uscate mixte. De obicei se adaugă şi câteva bucăţele de coajă de lămâie şi portocală confiată, condimente şi un strop de coniac.

In Statele Unite, checul se pregăteşte din unt, făină, zahăr şi de obicei doar şase ouă. Aluatul este afânat cu praf de copt şi lapte bătut.

Pound cake este uşor de preparat şi se coace de obicei în casă, pentru petreceri sau picnicuri.

Prăjitura este o variaţiune a checului franţuzesc cunoscut sub denumirea de quatre quarts, deoarece cele patru ingrediente – ouă, unt, făină şi zahăr – se folosesc în cantităţi egale.

Mai întâi se cântăresc ouăle, pentru a determina, în funcţie de greutatea lor, cantităţile celorlalte ingrediente.

 

Pound cake traditional

Pound cake traditional

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.