La potee

Printeaza

La potee

Dacă vizitaţi o fermă din Franţa în timpul iernii, veţi vedea cu siguranţă o oală zdravănă cu potee fierbând încet pe sobă. Cu această supă rustică, în a cărei compoziţie intră o cantitate mare de carne de porc şi o mulţime de legume delicioase, îi puteţi sătura până şi pe cei mai lihniţi mancăi.

Poate te intereseaza si: Supă-cremă de ciuperci

Supa potee este foarte populară în satele franţuzeşti. Reţeta folosită pentru prepararea ei diferă de la o regiune la alta, însă include obligatoriu trei ingrediente de bază: carne de porc (proaspătă, sărată sau afumată), varză şi cartofi.

Regiunea Lorena, din nord-estul Franţei, este renumită nu doar pentru quiche, ci şi pentru supa potee de aici, care se face din spată de porc, şuncă, cârnaţi afumaţi, praz şi varză creaţă de Savoia.

Poate te intereseaza si:  Supă de usturoi

Sus, în Alpii francezi, potee se prepară ca un pot-au-fieu clasic, legumele se lasă întregi sau se taie in bucăţi mari şi se fierb cu cârnaţi. Carnea şi legumele fierte se aranjează pe un platou, iar peste ele se toarnă zeama.

Poate te intereseaza si: Supa Gazpacho

Un alt potee clasic provine din regiunea Champagne şi conţine costiţă, carne de porc sărată, napi, morcovi şi rădăcină de ţelina. întrucât această supă se serveşte adesea în timpul culesului viei, ea mai este cunoscută şi sub numele de supa culegătorilor de struguri.

La_potee

La potee

La potee

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.