Porumbei umpluti cu ficat cu garnitura de ciuperci umplute si cu sote de mazare, salata si arpagic

Printeaza

Porumbei umpluti cu ficat cu garnitura de ciuperci umplute si cu sote de mazare, salata si arpagic

Ingrediente:Porumbei umpluti cu ficat cu garnitura de ciuperci umplute si cu sote de mazare, salata si arpagic

  • 12 porumbei tineri
  • 300 g ficat de viţel
  • pasăre
  • 1 felie franzelă
  • 2 ouă
  • sare
  • piper
  • 1 legătură tarhon
  • 1 pahar vin roşu
  • 2 linguri sos brun
  • 1/2 1 supă
  • 50 g afumătură
  • 1 ceapă
  • 100 g zarzavat
  • 15 ciuperci mari
  • 300 g mazăre fină
  • 1 salată verde
  • 150—200 g arpagic
  • 10 felii subţiri de şuncă presată sau felie
  • 10 crutoane ovale coapte
  • 150 g unt
  • 1/2 lingură făină

 

Mod de preparare:

Se sotează ficatul cu 1/2 ceapă, se toacă mărunt şi se amestecă cu fran­zela muiată şi stoarsă, sare, piper şi 2 ouă crude. Cu această tocătură se um­plu porumbeii şi se aşază in tavă cu afumătura, zarzavatul şi ceapa tăiate, sare, piper şi puţină apă şi să dă la cuptor domol pînă ce se rumenesc uşor.

Se scot porumbeii şi in tavă se face un sos cu făină, vin, sos brun, supă şi se mai fierbe 10-15 minute apoi se strecoară şi se pune tarhonul tocat.

Po­rumbeii se învelesc fiecare in cite o felie de slănină, se leagă cu sfoară subţire şi se mai dau la cuplor 5 minute cu puţin sos.

Se scoate sfoara şi porumbeii se aşază pe platou pe crutoane şi se garnisesc cu ciuperci umplute şi mazărea amestecată cu salata şi arpagicul sotat.

Se pot servi şi ciţiva car­tofi . Sosul se serveşte la sosieră.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Nu sunt cam grei porumbeii umpluti cu ficat?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.