Porumbei umpluti la cuptor cu vin din: porumbei, piept de porc, vin alb, untura, rozmarin, ou, usturoi, pesmet, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 2 porumbei 2 felii mari din piept de porc, crud, subtire 1 pahar mic de vin alb 1 lingura de untura rozmarin Pentru umplutura: maruntaiele de porumbei 1 ou 2 căţei […]
Porumbei marinati in vin cu orez
PrinteazaPorumbei marinati in vin cu orez din: porumbei, vin, dafin, sare, piper, ceapa, unt, zarzavat, orez.
- 10 porumbei mici
- 1/4 l vin roşu
- 1 foaje dafin
- sare
- piper
- 1 ceapă
- 100 g zarzavat
- 150 g unt
- 200 g orez
- 150 g piept afumat
- 1/2 1 supă
Mod de preparare:
Se curăţă bine porumbeii şi se pun la marinat 24 ore cu vin, zarzavatul şi ceapa tăiată. Se întorc din cînd in cînd.
După 24 ore se scot şi se învelesc în felii subţiri de piept afumat legate cu sfoară subţire.
Se dau la ciptor cu puţin ulei şi zarzavatul din marinată circa 50 minute.
Cînd sînt gala se face sosul cu făina, uni, supă, vinul din marinată, sare, piper şi dafinul, se fierbe 10-15 minute, apoi se strecoară.
Intre timp, se face un pilaf cu unt, 1/2 ceapă tocată şi orezul prăjit şi se fierb cu 2 pahare supă şi sare, 25 minute sub capac, la foc domol.
Porumbeii se servesc cu pilaf.
Pofta buna!
Poate te intereseaza si:
Porumbei umpluti cu carne de vitel
Porumbei umpluti cu carne de vitel din: porumbei, carne tocata de vitel, chifle, ou, ceapa, unt, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 5 porumbei 250 g carne tocată de viţel 2 chifle 1 ou 1 ceapă mică 2 linguri unt pătrunjel verde sare şi piper, după gust Mod de preparare: Se prepară o umplutură din ficatul […]
Incoming search terms:
- https://www restaurantedelux ro/porumbel
- https://www restaurantedelux ro/porumbei-marinati-vin-orez html