Porumbei marinati cu orez

Printeaza

Porumbei marinati cu orez din: porumbei, vin, dafin, sare, piper, ceapa, unt, zarzavat, orez.

Ingrediente:Porumbei marinati cu orez

  • 9 porumbei
  • 1/4 l vin roşu
  • 1 foaje dafin
  • sare
  • piper
  • 1 ceapă
  • 100 g zarzavat
  • 150 g unt
  • 200 g orez
  • 150 g piept afumat
  • 1/2 1 supă

 

Mod de preparare:

Se curăţă bine porumbeii şi se pun la marinat 24 ore cu vin, zarzavatul şi ceapa tăiată. Se întorc din cînd in cînd. După 24 ore se scot şi se învelesc în felii subţiri de piept afumat legate cu sfoară subţire.

Se dau la ciptor cu puţin ulei şi zarzavatul din marinată circa 50 minute. Cînd sînt gala se face sosul cu făina, uni, supă, vinul din marinată, sare, piper şi dafinul, se fierbe 10-15 minute, apoi se strecoară.

Intre timp, se face un pilaf cu unt, 1/2 ceapă tocată şi orezul prăjit şi se fierb cu 2 pahare supă şi sare, 25 minute sub capac, la foc domol.

Porumbeii se servesc cu pilaf.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.