Porumbei marinati cu orez cu garnitura de pilaf
PrinteazaPorumbei marinati cu orez cu garnitura de pilaf
- 9 porumbei
- 1/4 l vin roşu
- 1 foaje dafin
- sare
- piper
- 1 ceapă
- 100 g zarzavat
- 150 g unt
- 200 g orez
- 150 g piept afumat
- 1/2 1 supă
Mod de preparare:
Se curăţă bine porumbeii şi se pun la marinat 24 ore cu vin, zarzavatul şi ceapa tăiată. Se întorc din cînd in cînd. După 24 ore se scot şi se învelesc în felii subţiri de piept afumat legate cu sfoară subţire.
Se dau la ciptor cu puţin ulei şi zarzavatul din marinată circa 50 minute. Cînd sînt gala se face sosul cu făina, uni, supă, vinul din marinată, sare, piper şi dafinul, se fierbe 10-15 minute, apoi se strecoară.
Intre timp, se face un pilaf cu unt, 1/2 ceapă tocată şi orezul prăjit şi se fierb cu 2 pahare supă şi sare, 25 minute sub capac, la foc domol.
Se aşază pe platou pilaful şi peste el porumbeii tăiaţi în două şi curăţaţi de oscioare.
Sosul se serveşte la sosieră şi peste friptură.
Pofta buna!
Au iesit buni porumbeii? Mie-mi place ciulamaua de porumbei.