Porumbei cu garnitura de pilaf si raci

Printeaza

Porumbei cu garnitura de pilaf si raci

Ingrediente:Porumbei cu garnitura de pilaf si raci

  • 9 porumbei
  • 200 g orez
  • sare
  • piper
  • şofran
  • 20 creveţi sau 30 raci
  • 1 păhărel coniac
  • 200 g unt
  • 80 g stafide
  • 1 pahar vin roşu
  • 3/4 lingură făină
  • 1 l supă
  • 1 morcov
  • 500 g oase
  • 1 fir praz

 

Mod de preparare:

Se frig porumbeii la cuptor, la ioc iute (încins) 15 minute, cu sare, piper, morcovul şi prazul tăiate şi puţină apă sau supă.

Se scot porumbeii şi în tavă se face sosul (oasele sparte, zarzavatul din tavă), cu făină, 1/2 1 apă, 1/4 1 supă, sare, puţin zahăr şi se fierbe 30 minute.

Se strecoară şi sosul se mai fierbe 25 minute cu stafide, vin şi cu porumbeii tăiaţi în două. Se face un pilaf din orez, 80 g unt, 1/2 1 supă, sare, şofran şi se fierbe sub capac 25 minute.

Pilaful se aşază pe platou (piramidă) şi pe el se pun racii deasupra.

Porum­beii se servesc separat în sosul lor.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.