Porumbei cu arpagic si vin
PrinteazaPorumbei cu arpagic si vin din: porumbei, dafin, usturoi, sare, piper, morcov, arpagic, vin, zahar.
- 2 porumbei
- 2 foi de dafin
- 2 căţei de usturoi
- sare
- piper
- 1 morcov
- 250 g arpagic murat
- 100 ml vin roşu
- 1 lingură zahăr
- 50 ml ulei
Mod de preparare:
Se curăţă porumbeii de fulgi, se pârlesc, apoi se curăţă de intestine şi se spală bine în apă rece. Se pun la fiert în apă cu sare, 2 foi de dafin, 2 căţei de usturoi şi un morcov, până se înmoaie carnea.
Porumbeii fierţi se prăjesc bine în puţin ulei, se scot, iar în uleiul rămas se căleşte un pic arpagicul murat, scurs bine. Se scoate arpagicul pe o farfuriuţă, se scurge uleiul din tigaie, apoi se caramelizează zahărul.
Când zahărul capătă culoare maroniu deschis, se adaugă arpagicul, apoi vinul roşu şi se lasă să clocotească la foc mic, timp de 5 minute, până ce sosul se leagă puţin.
Se potriveşte de sare şi piper.
Pofta buna!