Porumb cu bacon la gratar

Printeaza

Porumb cu bacon la gratar din: ghimbir, unt, cimbru, ienibahar, nucsoara, usturoi, ceapa verde, ardei iute, sirop de artar, coaja de limeta.

Ingrediente unt aromat:Porumb cu bacon la gratar

  • 2 bucăţi a câte 5cm de ghimbir
  • 250g de unt, moale
  • 2 linguri frunze de cimbru, tocat grosier
  • 1/2 linguriţă de ienibahar măcinat
  • 1/2 linguriţă de nucşoară proaspăt măcinată
  • 3 căţei de usturoi, zdrobiţi
  • 3 cepe verzi, tocate fin
  • 1-2 ardei iuţi, tocaţi fin
  • 1 lingură sirop de arţar
  • coaja rasă de la 2 limete

Ingrediente pentru porumb:

  • 8 ştiuleţi de porumb
  • 8 felii de bacon

Mod de preparare:

Pentru a prepara untul, rade fin ghimbirul şi stoarce zeama în exces. Pune-l într-un bol împreună cu toate celelalte ingrediente pentru unt, plus 1/2 linguriţă de piper negru măcinat şi 1 linguriţă de sare şi amestecă bine pentru a-l omogeniza. Ruleaza-l in folie alimentara si dati la frigider.

Fierbe porumbul 5 minute, până când capătă o nuanţă de galben intens, dar boabele nu sunt complet fierte; răceşte-l sub un jet de apă rece şi scurge-l bine. Legati baconul in jurul fiecarui stiulete de pormb.

Incinge cuptorul la cea mai mare temperatură posibilă sau grătarul in curte. Cărbunii ar trebui să fie albi şi lucioşi înainte de a pune ştiuleţii pe grătar.

Coace-i în cuptor sau pe grătar 10 minute, întorcându-i des pe partea cealaltă, până când porumbul devine fraged, iar baconul crocant. Unge porumbul cu puţin unt aromat în timp ce îl găteşti.

Transferă-l pe o farfurie, pune pe el şi mai mult unt şi lasă-l să se topească. Serveşte porumbul cald.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.