Portofele de somon cu crema de branza

Printeaza

Portofele de somon cu crema de branza din: aluat foitaj, somon, unt, cremă de brânză cu verdeaţă, oua, lapte, ciuperci, ulei, cartofi, sare.

Portofele_de_somon_cu_crema_de_branza

Ingrediente:

  • 1/2 pachet aluat foitaj decongelat 
  • 4 bucăţi somon fără piele
  • 25 g unt
  • 4 linguri cremă de brânză cu verdeaţă 
  • un ou bătut cu un pic de lapte

Ingrediente pentru garnitură:

  • o conservă mică ciuperci 
  • o linguriţă ulei
  • 8 cartofi mici, fierţi
  • sare

Mod de preparare:

In unt topit se pan bucăţile de somon să se rumenească pe ambele părţi. Se scot pe un platou si pe fiecare bucată se pune câte o lingură de cremă de brânză care se întinde pe toată suprafaţa peştelui.

Aluatul se întinde cu sucitorul pe masa uşor presărată cu făină si apoi se taie în patru bucăţi mari, cât să acopere fiecare bucată de somon.

Se pune pestele pe o jumătate de aluat, se acoperă cu jumătatea rămasă liberă. Cu dinţii furculiţei se presează marginile pentru a împiedica desfacerea pachetului.

Se ung portofelele cu ou bătut cu lapte, se asază în tava de copt si se lasă la cup­tor 15 minute.                

Ciupercile, slălate bine şi scurse se sotează timp de 15 minute în puţin ulei şi un praf de sare. Portofelele se aduc la masă alături de ciuperci şi cartofi natur.

Portofele de somon cu crema de branza

Portofele_de_somon_cu_crema_de_branza

Pofta buna!


Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.