Portofele cu pasta de masline

Printeaza

Portofele cu pasta de masline din: faina, drojdie, apa, ulei de masline, sare, masline, usturoi, cimbru, ulei de masline.

Ingrediente:Portofele_cu_pasta_de_masline

pentru aluat:

  • 400 g faina
  • 20 g drojdie
  • 250 ml apa
  • 4 linguri cu ulei de masline
  • 1 lingurita cu sare

pentru umplutura:

  • 1 cana cu masline fara samburi
  • 2 catei de usturoi tocati
  • 3 linguri cu cimbru proaspat
  • 1 lingura cu ulei de masline
  • sare

 

Mod de preparare:

Intr-un bol, pune măslinele fără sâmburi, usturo­iul, cimbrul, uleiul şi un praf de sare. Zdrobeşte totul cu ajutorul unui blender, până obţii o pastă omogenă.

Dizolvă drojdia în 100 ml de apă cu două linguri cu făină şi lasă să dospească.

Frământă făina rămasă cu restul de apă, sare, ulei şi drojdia crescută. Lasă la cald cel puţin 30 de minute. întinde aluatul în foi mari, de mărimea unei farfurii.

Pe jumătate, pune pastă de măsline şi acoperă cu cealaltă jumătate. Coace-le la cuptor, cam 40 de minute.

Portofele cu pasta de masline

Portofele_cu_pasta_de_masline

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.