Portofele cu dovlecei

Printeaza

Portofele cu dovlecei

Portofele cu dovlecei

Ingrediente:

  • 2 piepţi de pui
  • 2 ouă
  • 1 dovlecel
  • 1 lămâie
  • 50 g susan
  • sare

Preparare:

Taie piepţii de pui în două, după care crestează pe lateral fiecare bucată în aşa fel încât să obţii un portofel.

Condimentează cu sare şi umple portofelul cu rondele de dovlecel. Pentru a nu se desface prinde cu scobitori. Tăvăleşte portofelele prin ouăle bătute şi apoi prin susan.

Aşază-le într-o tavă unsă cu ulei. Acoperă cu folie de aluminiu şi lasă la cuptor cam 30 de minute. Spre final, îndepărtează folia şi aşază deasupra rondele de lămâie.

Serveşte cu sos de roşii şi ardei iute tocat.

Portofele cu dovlecei

Portofele cu dovlecei.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Dovlecei umpluti cu ton.

    Ingrediente:

    2 dovlecei
    1 cutie mare de ton
    1/2 ceapa rosie
    1 rosie mica
    ulei de masline
    parmezan ras
    piper/peperoncino/sare

    Mod de preparare:

    Dovleceii se spala bine si se pun in apa cu sare la fiert pentru circa 2-3 minute. Se scot pe o farfurie, se lasa putin sa se raceasca, dupa care se taie capacul cu grija si cu o lingura se scobeste miezul.

    Intr-o tigaie punem ceapa tocata marunt cu ulei de masline, adaugam si tonul scurs de apa sau ulei, se sfarama bine si rosia taiata cubulete mici.

    Se acopera cu apa, se pun condimentele si se lasa pana cand scade zeama complet.

    Se umple dovleceii cu compozitia de ton, se pun intr-o tava de unica folosinta cu putina apa si se dau la cuptorul preincalzit pentru circa 30-40 minute.

    Inainte sa fie gata cu 5-10 minute presarati deasupra parmezan ras.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.